29ο Θερινό Σχολείο Δυναμικών Συστημάτων και Πολυπλοκότητας

ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ 29ου ΘΕΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ – ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

«ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΗΤΑ»

ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, Αγία Παρασκευή, 17 – 26 Ιουλίου, 2023

http://cosa.inn.demokritos.gr/complexity2023/

Το Δίκτυο Πολύπλοκων Συστημάτων και Εφαρμογών (COSA-Net) ανακοινώνει τη διοργάνωση του 29ου Θερινού Σχολείου – Συνεδρίου «Δυναμικά Συστήματα και Πολυπλοκότητα», που θα λάβει χώρα στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, Αγία Παρασκευή, Αττική, 17– 26 Ιουλίου, 2023.

Σκοπός του Σχολείου είναι να προσφέρει με οργανωμένο και συστηματικό τρόπο σε τελειόφοιτους προπτυχιακούς φοιτητές, μεταπτυχιακούς φοιτητές και νέους ερευνητές:  α) Γνώσεις και ειδίκευση στις μεθόδους μελέτης δυναμικών και πολύπλοκων συστημάτων και β) Εξοικείωση με τις εφαρμογές τους σε μεγάλο εύρος επιστημονικών πεδίων.

Οι διδακτικές και ερευνητικές ομιλίες του 29ου Σχολείου – Συνεδρίου επικεντρώνονται σε θέματα μη γραμμικών συστημάτων, ολοκληρωσιμότητας, χαοτικής δυναμικής, φράκταλ γεωμετρίας, ανάλυση χρονικής και χωρικής πολυπλοκότητας και πολύπλοκων δικτύων καθώς και εφαρμογών τους στη Φυσική, την Αστρονομία, τη Χημεία, τη Βιολογία, την Ιατρική, τις  Γεωεπιστήμες, τη Νανοτεχνολογία, την Οικονομία, την Τεχνητή Νοημοσύνη, την Κβαντική Υπολογιστική και Τεχνολογία και τις Καλές Τέχνες.

Η συμμετοχή στο Θερινό Σχολείο είναι δωρεάν και παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης σε όσους παρακολουθήσουν το 80% του προγράμματος ομιλιών. Για όσους/ες επιλεγούν να συμμετέχουν και διαμένουν εκτός Αττικής, γίνονται προσπάθειες να υπάρξει κάλυψη της διαμονής τους σε Ξενοδοχείο κοντά στο χώρο διεξαγωγής του Θερινού Σχολείου.

Εγγραφές γίνονται δεκτές μέχρι 15 Ιουνίου 2023 με τη συμπλήρωση της κατάλληλης αίτησης στην επιλογή Εγγραφή της ιστοσελίδας του Σχολείου http://cosa.inn.demokritos.gr/complexity2023/.

Οργανωτική Επιτροπή:

Γιάννης Αλμυράντης, ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»

Μίνως Αξενίδης, ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»

Φίλιππος Βαλλιανάτος, ΕΚΠΑ

Βασίλειος Δρακόπουλος, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Γιάννης Κομίνης, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Βασίλειος Κωνσταντούδης, ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»

Αστέρω Προβατά, ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δεδομένου του διεπιστημονικού χαρακτήρα των Δυναμικών Συστημάτων και της Πολυπλοκότητας, οι συμμετέχοντες στο Σχολείο προέρχονται από διαφορετικούς κλάδους επιστημών. Κοινό τους κίνητρο είναι η ενημέρωση και εκπαίδευση στις βασικές αρχές αλλά και τις πρόσφατες εξελίξεις στο πεδίο των δυναμικών και πολύπλοκων συστημάτων. Μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές, μεταδιδάκτορες και νέοι ερευνητές καλούνται να παρουσιάσουν την έρευνά τους σε αφίσες ή σύντομες ομιλίες.

Το Σχολείο έχει μακρόχρονη ιστορία και είναι το 29ο στη σειρά των διοργανώσεων που ξεκίνησαν στο Πανεπιστήμιο Πατρών το 1987 και συνεχίσθηκαν με μεγάλη επιτυχία σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, Σάμο, Ξάνθη, Πάτρα, Λειβαδιά, Χανιά, Χαλκίδα, Ηράκλειο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη. Στην ιστοσελίδα του δικτύου του COSA (COmplex Systems and Applications) http://cosa.inn.demokritos.gr/ μπορείτε να βρείτε μία λεπτομερέστερη περιγραφή των Σχολείων στο βιβλίο του Τ. Μπούντη «The Meaning of Education: A Lifetime of Summer Schools».